gratis verzending > € 50,-

passie voor uitzonderlijke koffie

wereldwijde impact

Stichting Wereld voor alle Anne’s

In de koffiewereld bestaan er drie facetten, die belangrijk zijn voor de perfecte bak koffie: herkomst van de bonen, brandingsproces en het zetten van de koffie. De laatste twee zit je absoluut goed bij Miss Morrison in Delft, maar we willen het vandaag hebben over de eerste factor. En wat heeft dit alles te maken met onze stichting ‘Wereld voor alle Anne’s’?

Koffie wordt verbouwd en geplukt in landen rondom de evenaar door mensen in gezinnen, zoals jij en ik. Het is puur toeval dat wij met ons gezin in Delft wonen en zij met hun gezin in Midden-Amerika, Afrika of Azië. Tijdens onze koffiereis naar Indonesië kwamen we op een plantage ver van de bewoonde wereld. We troffen een groep Javaanse koffieboeren en raakten in gesprek. Ondanks de verschillen in cultuur en levensstijl werd deze ontmoeting een wake-upcall, want waar ook ter wereld: we lopen rond met dezelfde issues. Daar, op die koffieplantage in Indonesië, kwamen we erachter dat we ons verantwoordelijk voelen voor volgende generaties en voor de aarde.

Een interessante filosofie van deze Javaanse koffieboeren is: “wat je neemt (van de natuur) moet je ook teruggeven.” Zo blijft er balans. Wij vonden dit zo mooi, dat we deze filosofie sindsdien hanteren in onze koffiebranderij in Delft. 

Wij proberen terug te geven met onze koffie, juist omdat we ons heel bewust zijn van het feit dat we resources gebruiken. Resources die daar bestaan, maar hier gebruikt worden. Als Miss Morrison zorgen we ervoor, dat we zoveel mogelijk biologisch/fairtrade inkopen. Het liefst via een korte keten, waarbij onze leverancier direct in contact staat met de koffieboeren. Waarom? Koffieboeren hebben dan recht op een eerlijke prijs, we stimuleren kennisoverdracht en houden koffieplantages – en daarmee ook de natuur – in balans.

Wereldwijde impact vanuit Delft

Dankzij onze kennis van het koffiebranden kunnen wij impact maken. Wij creëren smaak. Onze brand profielen zijn optimaal samengesteld en we hebben het ambacht onszelf eigen gemaakt. Het grootste compliment is dat de koffiebranderij in Delft in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek. Voor ons en voor anderen combineren we passie, kennis en persoonlijkheid om een plek te creëren, die mensen verbindt. Miss Morrison is een begrip geworden en wat zijn we daar trots op!

De gerealiseerde omzet gebruiken we uiteraard om van te leven, maar wekelijks zetten we een bedrag opzij om terug te geven. Aan de aarde, aan dromen of een impactvol doel. Tot zover wellicht geen verrassend verhaal, want alles wat je tot nu toe hebt gelezen is al gerealiseerd binnen onze branderij muren.

Het probleem…

Maar, we hebben een probleem… Wij als koffiebranderij, maar voor jou als koffieliefhebber is het probleem nog veel groter. De wereldwijde koffiesector verkeert namelijk in een crisis. Koffie verbouwen is niet langer rendabel voor veel kleinere koffieboeren, omdat ze geen passende prijs voor hun producten krijgen.

De productieprocessen die nu, voornamelijk door multinationals, worden gehanteerd zijn schadelijk voor het milieu. Misschien nog wel het ergste is dat de toenemende stijging in de consumptie betekent dat er op lange termijn geen koffie meer zal zijn

In 2030 ontstaat er zelfs een schaarste aan kwalitatief goede koffie als we nu geen actie ondernemen. Weet je wat dit betekent? Dat deze negatieve economische en ecologische gevolgen onze komende generaties keihard raken. Oftewel, geen koffie voor onze Anne.

Ambities van Wereld voor alle Anne’s

Onze ambities voor de toekomst zijn heel simpel. We willen met onze stichting ‘Wereld voor alle Anne’s’ meer impact maken met onze koffie. In de landen van oorsprong, maar ook thuis; hier in Delft.

Het idee van het starten van een stichting is voortgekomen uit onze persoonlijke waarden en het verlangen om een mooiere toekomst voor de generatie van onze dochter Anne te creëren. Wij geloven dat onze passie voor koffie hier een positieve bijdrage aan kan leveren. Koffie verbindt. Hoe mooi is het als wij voor toekomstige generaties de wereld in balans kunnen brengen. Het is mogelijk! Door voldoende eerlijke- en klimaatneutrale- koffieplantages in stand te houden. Iedereen in die keten krijgt een eerlijk stuk van de taart, waarbij de koffiewereld een stuk transparanter wordt dan dat deze op dit moment is.

Hoe? Door met kleine heldere stappen onze doelen, beetje bij beetje, waar te maken. Niet alleen daar, maar ook hier. Door niet alleen slim in te kopen, maar ook in Delft een gedeelte van de koffie-omzet terug te laten vloeien naar de Delftse Anne’s, die dromen en ambities hebben die ze (nog) niet kunnen bereiken. Vaak is een klein (financieel) duwtje genoeg om tot grote prestaties te komen.

Grootse dromen beginnen met het nemen van kleine stappen

Wil jij bijdragen aan een eerlijke wereld?

Met eerlijke koffie willen we bedrijven bereiken, omdat we met volumes pas echt het verschil kunnen maken. Met Miss Morrison hebben we de infrastructuur om deze volumes te realiseren. Ben jij degene die toekomstige generaties wil inspireren en de koffiesector uit haar crisis wil halen, door simpelweg een eerlijk kopje koffie te drinken?

Neem contact op met Martin op (tel: 06-28480495). Hij vertelt je graag meer over onze missie en wat jij kunt betekenen voor de wereld en voor alle Anne’s.

WVAA_01

OPENINGSTIJDEN KOFFIEBRANDERIJ

Elke zaterdag is onze koffiebranderij op de Voorstraat geopend van 09.00-17.00 uur.

Voorstraat 7
2611 JJ Delft
contact@missmorrison.nl

Miss Morrison is dé koffiebranderij van Delft. De stadsbranderij is iedere zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Je vindt ons op de Voorstraat in Delft, dus kom gerust eens langs voor een vers bakje koffie! Ook voor een koffie workshop of een barista workshop in Delft kun je zeker weten bij ons terecht, dus zien we je snel?