Gratis verzending vanaf 65 euro
Wekelijks vers gebrande bonen
Persoonlijke kwaliteitscontrole
Gratis verzending vanaf 65 euro
Persoonlijke kwaliteitscontrole

Over miss morrison

Miss_Morrison_Koffie_Barista_op_locatie_Inhuren_Koffiebar

“Mensen bewust laten genieten van hun koffie, dat is waar wij samen naar streven.”

Over Ons

HET PRODUCT

Koffie is een puur product, waardoor de onovertroffen smaken in een kop ook puur geluk brengen. De geur, de smaak, maar vooral de gehele beleving willen wij met jou delen. Geniet van je dagelijkse kop koffie, zoals wij bij Miss Morrison doen. 

In 2014 is Miss Morrison ontstaan vanuit een passie voor koffie. Een brandend verlangen voor een product met een verhaal dat je moet ervaren, omdat hier niet onder woorden gebracht kan worden. Duurzaamheid is belangrijk voor, we voelen de verantwoordelijkheid om met Miss Morrison een verschil te maken in de mooie wereld van koffie. Elke koffie heeft een uniek verhaal en dat verhaal willen wij delen met jou.

IMPACT

Door impact te hebben op de koffieketen, de boeren en families die de koffie voor ons telen en bewustwording te creëren bij koffiedrinkers dat koffie een vers product is. Net zoals je andere dagelijkse boodschappen koop je koffie, vers, bij je lokale koffiebrander. Pas dan kan je hart echt een sprongetje van blijdschap maken, wanneer je een kop koffie op tafel zet.

Miss Morrison Methode

Miss Morrison_Eerlijke_Koffie_Vers_Nederland_Koffiebranderij_Delft_Staphorst_Barista_Huren_Abonnement_Koffie

DE BOON & HAAR REIS NAAR JOU

Koffie is een prachtig product uit de natuur en we willen je kennis laten maken met de vele smaken die allemaal in dat kleine, groene boontje zitten. Daarnaast moet onze koffie (welke soort dan ook) te zetten zijn met elke zetmethode zodat niet alleen je espresso, maar ook je cappuccino perfect tot z’n recht komt in je koffiekop.

Het is elke keer weer een uitdaging om nieuwe smaken toe te voegen aan ons smakenpalet, maar gelukkig hoeven wij daar niet alleen over na te denken. Ook onze leveranciers denken met ons mee. Koffie branden is een heel proces. Je staat er misschien niet bij stil, maar voordat je favoriete koffiebonen in je zakje belanden, is er behoorlijk wat aan vooraf gegaan. Dat kleine, simpele boontje heeft namelijk een hele reis ondergaan!

Miss Morrison_Eerlijke_Koffie_Vers_Nederland_Koffiebranderij_Delft_Staphorst_Barista_Huren_Abonnement_Koffie

AFKOMST & HET BRANDPROFIEL

In meer dan 70 landen rondom de evenaar wordt koffie verbouwd. Na het handmatig plukken zijn er twee methodes om de koffiebonen uit de bes te halen: de droge methode of de gewassen methode. En deze methodes hebben zoveel invloed op de smaken in je kopje.

Het brandprofiel is leidend voor de smaakontwikkeling van je koffiebonen. Er zijn dan ook verschillende stadia in het brandproces die bepalend zijn voor de smaak. Heel simpel gezegd; hoe langer de boon wordt gebrand, hoe meer aroma’s je verliest. De mooie zoete tonen zetten zich om in bitters.

Miss Morrison_Eerlijke_Koffie_Vers_Nederland_Koffiebranderij_Delft_Staphorst_Barista_Huren_Abonnement_Koffie

BEWUSTE KEUZES

Met Miss Morrison hebben we ervoor gekozen om alle koffie volgens de ‘medium roast’ te branden. Dit met de hele simpele reden; ik wil dat koffie een klein bittertje heeft, maar ook nog de mooie smaken van de natuur bevat. Koffie moet je ontdekken. De geuren in je koffiekop moeten je meenemen naar de landen van oorsprong. En het ontdekken van de smaken moeten een glimlach op je gezicht toveren!

Onze Miss Morrison methode van koffiebranden wordt intussen door branders wereldwijd omarmd. We dragen onze koffiekennis over aan een nieuwe generatie koffiebranders.

Kwaliteitscontrole

Miss Morrison hecht veel waarde aan kwaliteit en smaak, dus daarom roosteren wij twee keer per week alle koffiebonen vers. Dit doen wij op bestelling, en in kleine hoeveelheden, in onze branderij op de Faradayweg. We doen dit natuurlijk met heel veel liefde, zodat we onze koffiebonen zo vers mogelijk kunnen leveren aan jou.

Hoe we dat doen? Dat begint met het controleren van onze koffie op de hoogste kwaliteit qua herkomst. Door intensief samen te werken met onze Nederlandse groene bonen leveranciers en tijdens- en na het branden houden wij onze brandprofielen nauwkeurig in de gaten. Zodra het branden klaar is controleren wij de gebrande koffie op defecten en smaak. Pas als de koffiebonen aan onze kwaliteitsstandaarden voldoet verlaat de koffie onze branderij, zodat je enkel het beste in huis haalt.

Tenslotte verkopen we onze koffie verkopen we met een branddatum van uiterst twee weken, zodat je altijd verse koffie drinkt.

Scroll naar boven