Ons verhaal

Wij hebben andere koffie.
Genieten met je hart is bij Miss Morrison
het allerbelangrijkste.

Ons verhaal

Ken je het gevoel dat je heel graag een verhaal wil vertellen, maar je weet niet hoe je moet beginnen?
Dat is het verhaal van Miss Morrison. Het gevoel van een passie voor koffie. Een brandend verlangen voor een product met een verhaal dat je moet ervaren, omdat het niet onder woorden gebracht kan worden.

Na jaren van dromen en het schrijven van ondernemingsplannen besloten wij (Martin en Cisca) in de zomer van 2013 om het geheim van de koffiecultuur te ontdekken. We vertrokken voor een drieweekse roadtrip naar Toscane.
Die reis heeft ons leven veranderd, want het bracht ons naar het geheim van goede koffie: het branden.

Bij koffie draait het om de juiste inkoop van groene bonen, het proces van branden en het creëren van smaak. Over dat laatste zijn er in de afgelopen jaren veel discussies geweest, maar de allermooiste gesprekken vonden plaatst in de branderijen in Toscane.
Voor ons was de start van die reis, de start van de branderij en in april 2014, openden we de deur van de Voorstraat om onze eerste klanten te verwelkomen.

Miss Morrison is een begrip geworden. De branderij is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een plek die niet alleen voor ons, maar ook voor anderen belangrijk is geworden. Een plek waar koffie mensen verbindt.

Het ambacht van het koffiebranden hebben we eigen gemaakt en die mooie, blauwe Giesen W6 in het raam van de Voorstraat is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De koffiegeur die zich door de stad verspreidt ook niet.

Maar meer dan ooit voelen we de verantwoordelijkheid om met Miss Morrison een verschil te maken in de mooie wereld van koffie. Elke koffie heeft een uniek verhaal en dat verhaal willen wij jou vertellen.

Onze missie is in de afgelopen jaren nooit verandert. We willen mensen bewust laten genieten van hun dagelijkse kopje koffie.

Door impact te hebben op de koffieketen, de boeren en hun families die de koffie voor ons telen en door bewustwording te creëren bij koffiedrinkers dat koffie een versproduct is. Net zoals je andere dagelijkse boodschappen, koop je koffie, vers, bij je lokale koffiebrander.
Pas dan kan je hart echt een sprongetje van blijdschap maken wanneer je een kop koffie op tafel zet.

Team Miss Morrison

Cisca is bedenker en het creatieve brein achter Miss Morrison. Haar kennis en passie voor het product koffie is oneindig. Met haar Groningse nuchterheid en snelle denkvermogen is ze aanvoerder van ons team. Als expert staat ze voor de kwaliteit van onze koffiebonen.
Ze kan nog wel eens stuiteren, want ze zit altijd vol ideeën, is altijd op zoek naar inspiratie en heeft een hele duidelijke visie.

Martin houdt niet van vroeg opstaan, maar om iedereen van verse koffie te voorzien, doet hij het toch! Onze van origine docent vliegtuigbouwer, heeft sinds januari 2018 het ambacht van het koffie branden ontdekt en vind dit stiekem veel leuker dan vliegtuigen. Gelukkig voor ons, want naast zijn handige skills is hij ook een hele gezellige collega.
Hij praat met veel passie over koffie en draagt dit graag over aan anderen door het geven van workshops. Zijn drive om in de branderij te staan is om iedereen bij Miss Morrison vrolijk en tevreden de deur uit te laten gaan.

In de branderij zul je hem niet snel tegenkomen, maar hij is onmisbaar in ons team! Omar, is onze kickboks kampioen. Alle bonnetjes en facturen slaat hij kort en klein. Met zijn zachte karakter, Noord Afrikaanse roots en Hollandse humor is hij de stabiele factor binnen de branderij. Omar is altijd in voor een gezellig praatje en staat altijd voor je klaar. Hij werkt niet alleen bij Miss Morrison, maar doet ook nog een sport/management opleiding om later professioneel kickbokser te worden.

Mieke zet graag de bloemetjes buiten, heeft twee mooie puberdochters en een altijd puberende man thuis rondlopen. Daarnaast wandelt ze graag met haar schattige, maar over enthousiaste hond Ed door de binnenstad van Delft. Haar Brabantse gezelligheid neemt ze elke dag mee naar de Voorstraat waar ze haar taken serieus neemt. Ze is het creatieve brein in onze branderij en houdt ons (maar vooral Cisca) in balans. Voor koffie advies en een leuk cadeau moet je bij zeker weten bij Mieke zijn!

Onze branderij

Het kloppende hart van Miss Morrison is onze branderij op de Voorstraat, in de binnenstad van Delft.
In 2014 zijn we hier begonnen met het branden van verse koffiebonen. Wat begon met passie voor koffie, is intussen zoveel meer; het is onze huiskamer waar we onze vaste klanten van woensdag t/m zaterdag mogen begroeten als ze hun favoriete koffiebonen komen halen of wanneer ze binnenstappen voor een kop koffie. Achterin onze branderij is een klein gedeelte waar op de Italiaanse manier koffie gedronken kan worden; staand aan de bar de dagelijkse beslommeringen bespreken.

waar kan ik miss morrison koffie drinken

Contact

Miss Morrison Koffiebranderij Delft
Voorstraat 7
2611 JJ Delft

contact@missmorrison.nl

Openingstijden:

  • Woensdag 9.00-17.00
  • Donderdag 9.00-17.00
  • Vrijdag 9.00-17.00
  • Zaterdag 9.00-17.00

Parkeergelegenheid
Op loopafstand van de branderij bevindt zich onder meer de Phoenix parkeergarage.

kvk: 74455273
BTW:NL859907831B01

Koffie nerd Martin

Koffie expert
martin@missmorrison.nl
06-28480495

Koffiebrander bij Miss Morrison

Creatief brein Miss Morrison
cisca@missmorrison.nl
06-55806722