Ambachtelijke koffie

Bij Miss Morrison selecteren we onze bonen niet alleen op de beste kwaliteit qua herkomst, maar we houden ook van koffies met een goed verhaal. En dus vind je bij ons zoveel mogelijk eerlijke koffie.

Over ons

Ken je het gevoel dat je heel graag een verhaal wilt vertellen, maar je weet niet hoe je moet beginnen? Dat is het verhaal van Miss Morrison, dé koffiebranderij in Delft. Het gevoel van een passie voor koffie. Een brandend verlangen voor een product met een verhaal dat je moet ervaren, omdat het niet onder woorden gebracht kan worden.

Na jaren van dromen en het schrijven van ondernemingsplannen besloten wij, Martin en Cisca, in de zomer van 2013 om het geheim van de koffiecultuur te ontdekken. We vertrokken voor een drieweekse roadtrip naar Toscane. Die reis heeft ons leven veranderd, want het bracht ons naar het geheim van goede koffie: het branden.

Bij koffie draait het om de juiste inkoop van groene bonen, het proces van branden en het creëren van smaak. Over dat laatste is er de afgelopen jaren veel gediscussieerd, maar de allermooiste gesprekken vonden plaats in de branderijen in Toscane. Voor ons was de start van die reis de start van de branderij, want in april 2014 openden we de deuren van de Voorstraat om onze eerste klanten te verwelkomen.

"Miss Morrison is een begrip geworden. De branderij is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een plek, die niet alleen voor ons, maar ook voor anderen belangrijk is geworden. Een plek waar koffie mensen verbindt."

Het ambacht van het koffiebranden hebben we ons eigen gemaakt en die mooie, blauwe Giesen W6 in het raam van de Voorstraat is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De koffiegeur die zich door de stad verspreidt ook niet. Meer dan ooit voelen we de verantwoordelijkheid om met Miss Morrison een verschil te maken in de mooie wereld van koffie. Elke koffie heeft een uniek verhaal en dat verhaal willen wij delen met jou.

"Onze missie is in de laatste jaren nooit veranderd. We willen mensen bewust laten genieten van hun dagelijkse kopje koffie."

Door impact te hebben op de koffieketen, de boeren en families die de koffie voor ons telen en bewustwording te creëren bij koffiedrinkers dat koffie een vers product is. Net zoals je andere dagelijkse boodschappen koop je koffie, vers, bij je lokale koffiebrander. Pas dan kan je hart echt een sprongetje van blijdschap maken, wanneer je een kop koffie op tafel zet.

Drijvende krachten achter Miss Morrison

Cisca is bedenker en het creatieve brein achter Miss Morrison in Delft. Haar kennis en passie voor het koffieproduct is oneindig. Met haar Groningse nuchterheid, en snelle denkvermogen, is ze aanvoerder van ons team. Als expert staat ze voor de kwaliteit van onze koffiebonen. Ze kan nog wel eens stuiteren, want ze zit altijd vol ideeën, maar ze is altijd op zoek naar inspiratie en heeft een duidelijke visie.

Martin houdt niet van vroeg opstaan, maar om iedereen van verse koffie te voorzien doet hij het toch. Onze, van origine, docent vliegtuigbouwer heeft sinds januari 2018 het ambacht van het koffiebranden ontdekt en vindt dit stiekem veel leuker dan vliegtuigen. Gelukkig voor ons, want naast zijn handige skills is hij ook een hele gezellig collega. Hij praat met passie over koffie en draagt dit graag over aan anderen door het geven van inspirerende koffie workshops. Zijn drive om in de koffiebranderij te staan is om iedereen bij Miss Morrison vrolijk en tevreden de deur uit te laten gaan.

Miss Morrison Roasting Methode

Koffie is een prachtig product uit de natuur en we willen je kennis laten maken met de vele smaken die allemaal in dat kleine, groene boontje zitten. Daarnaast moet onze koffie (welke soort dan ook) te zetten zijn met elke zetmethode zodat niet alleen je espresso, maar ook je cappuccino perfect tot z'n recht komt in je koffiekop.

Het is elke keer weer een uitdaging om nieuwe smaken toe te voegen aan ons smakenpalet, maar gelukkig hoeven wij daar niet alleen over na te denken. Ook onze leveranciers denken met ons mee. Koffie branden is een heel proces. Je staat er misschien niet bij stil, maar voordat je favoriete koffiebonen in je zakje belanden, is er behoorlijk wat aan vooraf gegaan. Dat kleine, simpele boontje heeft namelijk een hele reis ondergaan!

In meer dan 70 landen rondom de evenaar wordt koffie verbouwd. Na het handmatig plukken zijn er twee methodes om de koffiebonen uit de bes te halen: de droge methode of de gewassen methode. En deze methodes hebben zoveel invloed op de smaken in je kopje.

Het brandprofiel is leidend voor de smaakontwikkeling van je koffiebonen. Er zijn dan ook verschillende stadia in het brandproces die bepalend zijn voor de smaak. Heel simpel gezegd; hoe langer de boon wordt gebrand, hoe meer aroma's je verliest. De mooie zoete tonen zetten zich om in bitters.

Met Miss Morrison hebben we ervoor gekozen om alle koffie volgens de 'medium roast' te branden. Dit met de hele simpele reden; ik wil dat koffie een klein bittertje heeft, maar ook nog de mooie smaken van de natuur bevat. Koffie moet je ontdekken. De geuren in je koffiekop moeten je meenemen naar de landen van oorsprong. En het ontdekken van de smaken moeten een glimlach op je gezicht toveren!

Onze Miss Morrison methode van koffiebranden wordt intussen door branders wereldwijd omarmd. We dragen onze koffiekennis over aan een nieuwe generatie koffiebranders. Als koffiebrander is Cisca officieel brand-ambassadeur voor Giesen Coffee Roasters.

Kwaliteitskoffie

Miss Morrison hecht veel waarde aan kwaliteit en smaak, dus daarom roosteren wij twee keer per week alle koffiebonen vers. Dit doen wij op bestelling, en in kleine hoeveelheden, in onze branderij op de Faradayweg. We doen dit natuurlijk met heel veel liefde, zodat we onze koffiebonen zo vers mogelijk kunnen leveren aan jou.

Hoe we dat doen? Dat begint met het controleren van onze koffie op de hoogste kwaliteit qua herkomst. Door intensief samen te werken met onze Nederlandse groene bonen leveranciers en tijdens- en na het branden houden wij onze brandprofielen nauwkeurig in de gaten. Zodra het branden klaar is controleren wij de gebrande koffie op defecten en smaak. Pas als de koffiebonen aan onze kwaliteitsstandaarden voldoet verlaat de koffie onze branderij, zodat je enkel het beste in huis haalt.

Tenslotte verkopen we onze koffie verkopen we met een branddatum van uiterst twee weken, zodat je altijd verse koffie drinkt.

Automatisch per mail op de hoogte worden gehouden?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief

Miss Morrison Koffiebranderij

Miss Morrison is dé koffiebranderij van Delft en Staphorst. De koffiebranderij is iedere zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur in Delft en in Staphorst iedere donderdag van 15:00 tot 19:00 uur. Je vindt ons op de Voorstraat 7 in Delft en aan de Wethouder Ohmannstraat 6 in Staphorst, dus kom gerust eens langs voor een vers bakje koffie! Ook voor een koffie workshop of een barista workshop kun je zeker weten bij ons terecht, dus zien we je snel?