Miss Morrison heeft vele verschillende soorten koffie

Koffie is chemie

Ontdek de mooie smaken in ons koffie assortiment.

Ontdek de mooie smaken in ons koffie assortiment.

 • Brazilie | Bobolink

 • Mexico | Altura

 • Bolivia Yanaloma

  Bolivia | Yanaloma

 • Guatemala | Santa Rosa

 • Honduras | Copan

 • Indonesië | Sumatra Mandheling

 • Ethiopië | Yirgacheffe

 • Delftse Blend

 • India | Straffe Sjaak

Brazilie | Bobolink

Regio: Mountain Mogiana Region
Hoogte: 1000-1400 m.
Verwerking: Natuurlijke manier

Smaak omschrijving:
De Bobolink koffie is een medium roast/branding en heeft een mooie aromatische koffiesmaak met zoete tonen van fruit in de body. De stabiliteit en de zoetheid vandeze koffie zorgt voor een rijke smaak die soepel blijft hangen in de afdronk.

De Bobolink koffie komt uit een van de hoogste koffieproducerende regio’s in Brazilië. De koffie komt van kleine familie plantages waar een netwerk van boeren samenwerkt om hun gezamenlijke filosofie te bereiken;de hoogste kwaliteit bereiken van elke boon en daarbij rekening houden met de sociale en ecologische verantwoordelijkheid.
De boeren wisselen informatie uit om te innoveren, ontwikkelen en produceren om zo de meest bijzondere koffiesoorten ter wereld te produceren.

Wil je kennis maken met de boeren van de Bobolink koffie?? Klik dan hier voor meer informatie over de families.

Spreekt de Braziliaanse koffie je aan? U kunt deze bestellen in onze webshop.

Mexico | Altura

Hoogte:  boven 1300 m
Coöperatie: Chiapas
Verwerking: Gewassen, patio gedroogd

Smaak omschrijving:
De koffie is mild, aromatisch en met lichte tonen van melkchocolade. De Altura gaat goed samen met de verschillende zetmethodes.

Mexico staat in de top 10 van de meest koffieproducerende landen. Het beste koffiegebied in Mexico is de zuidelijke regio Chiapas, hier komt onze mooie Alutra ook vandaan!
Chiapas is een bergachtig gebied en heeft een uitstekend klimaat voor het groeien van koffie. De koffie groeit op 1300m hoogte.

De koffie is afkomstig van de FIECH coöperatie die hun boeren verder helpen door middel van educatie en trainingen.

Spreekt de Mexico koffie je aan? Je kunt deze bestellen in onze webshop.

Bolivia | Yanaloma

Finca: Yanaloma
Plaats: Apolabamba
Hoogte: 1400-1600 m.
Verwerking: Gewassen en op droogtafels
Oogst: juni-september

Smaak omschrijving:
De Yanaloma koffie is een medium roast/branding en heeft een mooie intense koffiesmaak.

Yanaloma is een single Estate afkomstig van de Yanaloma plantage in de vallei Apolobamba net iets ten zuiden van het grootste natuurreservaat Madidi in Bolivia. Dit reservaat is ruim 3 uur rijden vanaf de plantage en heeft de grootste biodiversiteit in flora en fauna van Zuid Amerika. De koffie wordt handgeplukt door de inheemse bevolking. De productie vindt plaats zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en of kunstmest en heeft dan ook het Eco keurmerk. De plantage is biologisch gecertificeerd.

Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de plantage, zoals door verbeteringen in de teelttechniek, uniforme was installatie en de aanleg van droogkassen waardoor een hoge kwaliteit gegarandeerd kan worden. Bij het inkopen van de koffie wordt aan de producenten gevraagd welke prijzen ze redelijk vinden. De prijzen die inkopers betalen zijn structureel hoger dan de wereldmarktprijs (tot ruim 2 keer zo hoog), waardoor we van Ethically Traded Coffee spreken.

Spreekt de Bolivia koffie je aan? U kunt deze hier bestellen in onze webshop.

Guatemala | Santa Rosa

Regio: Barbarena
Hoogte: 1700 m.
Verwerking: Gewassen

Smaak omschrijving:
De Santa Rosa is een echt chocoladebommetje!
Een medium geroosterde koffie met mooie bittere tonen van chocolade. Krachtig van smaak en dus perfect voor espresso liefhebbers.

Guatemala is één van de grotere koffieproducerende landen in Centraal-Amerika en wordt alom geroemd om zijn perfecte condities voor koffieteelt. De koffie komt uit de rijke vulkanische bodem van de Santa Rosa valleien gelegen in het South Central regio van Guatemala. De centrale hooglanden van het land zijn ideaal voor de koffieteelt vanwege de hoge hoogten en rijke bodem van de omringende vulkanen. Het klimaat laat de koffie langzaam rijpen , waarvan wordt gezegd dat de koffiebonen smaken concentreren. De koffie geteeld in de regio Santa Rosa beschikt over een evenwichtige kop met chocolade noten.

Spreekt de Guatemala koffie je aan? U kunt deze bestellen in onze webshop.

Honduras | Copan

Hoogte:  1300 m
Coöperatie: Capucas Limitada
Verwerking: Gewassen, patio gedroogd

Smaak omschrijving:
De Copan is een mooie volle koffie met tonen van melkchocolade en een afdronk van karamel. De smaak van deze mooie koffie blijft lang in de mond hangen.

COCAFCAL, of de Cooperativa Capucas Limitada, is gelegen in het westen van Honduras, in de bufferzone van het Celaque National Park -een nevelwoud met de hoogste berg van het land.
De coöperatie vertegenwoordigt naar schatting 12 gemeenschappen van de gemeenten San Pedro en Corquin, in Copan. Samen werken ze aan de duurzame ontwikkeling van hun lokale economie te bevorderen door middel van financiële, technische, productieve en marketing diensten voor leden en gezinnen.

Het terugdringen van armoede en het verhogen van de normen van het leven van hun gemeenschap is hun belangrijkste doelstellingen. Van de ontwikkelingsprogramma’s hebben al ongeveer 5.000 mensen in Las Capucas en de omliggende regio’s geprofiteerd. Leden zijn gewijd aan de groeiende duurzame conventionele, biologische en Fair Trade koffie.
De algemene vergadering van de coöperatie heeft 10 leden, van wie negen vrouwen. De algemene vergadering beheert het democratisch gebruik van de Fair Trade premie.

Spreekt de Honduras koffie je aan? U kunt deze bestellen in onze webshop.

Indonesië | Sumatra Mandheling

Plaats: Padang
Hoogte:
1500 m.
Verwerking: Natuurlijke manier
Oogst periode: Juni-december

Smaak omschrijving:
De Sumatra Mandheling koffie is een medium donkere roast/branding en is krachtig van smaak. De koffie heeft een mooie kruidige, aardse afdronk.

Sumatra Mandheling koffie is geteeld op de hoge vulkanische hellingen van Mount Leuser in de buurt van de haven van Padang in de Batak regio west-centraal Sumatra, op een hoogte van 1000 tot 1500 meter.
Door te voldoen aan Fair Trade-normen, hebben boerderijen kunnen investeren in hun product door de aankoop van landbouwwerktuigen, investeren in milieu-educatie en opleiding. Daarnaast zijn er programma’s gericht op empowerment van vrouwen.

Spreekt de Indonesië koffie je aan? U kunt deze bestellen in onze webshop.

Ethiopië | Yirgacheffe

Regio: Yirgacheffe
Hoogte: 1700-2200 m
Verwerking: Gewassen, zongedroogd
Oogst: oktober-december

Smaak omschrijving:
De Yirgacheffe heeft een stevige body met veel citrus tonen. Het is een milde, maar complexe, koffie met aangename afdronk.

De gewassen van Yirgacheffe zijn een van de beste hoogland groeiende koffie. De koffie heeft een fijne zuurgraad, body en smaak. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de gevoelig, bloemige en thee-achtige kenmerken die de Yirgacheffe heeft.

Spreekt de Ethiopische koffie je aan? U kunt deze bestellen in onze webshop.

Delftse Blend

Smaak: Onze Delftse Blend is een mix van Honduras Copan en de Brazilie Bobolink.
De koffie heeft tonen van melkchocolade en een karamel zoete afdronk. De krachtige smaak van de Copan blijft behouden, maar wordt aangenaam verzacht door de ietwat zoetere Bobolink.
De Delftse Blend is daardoor een echte allermansvriend!

Spreekt de Delftse Blend je aan? Je kunt deze bestellen in onze webshop.

India | Straffe Sjaak

Smaakomschrijvin: De Straffe Sjaak is een echte krachtpatser! Een 100% robusta koffie (echt waar!) met een krachtige, nootachtige body en lichtzoete afdronk. 

Robusta wordt meestal niet verkocht als een specialiteit koffie en dit vindt Miss Morrison onterecht! Robusta zorgt juist voor een mooie ‘bite’ in je kopje! Vandaar dat wij hebben gekozen voor deze mooie Straffe Sjaak; een robusta Cherry AA uit India.

De Straffe Sjaak is een ongewassen koffie. Dit betekent dat de koffiebessen worden gedroogd in de zon om het besje van de koffieboon te verwijderen. Hierdoor trekken extra smaakstoffen in de koffieboon, dus vandaar dat deze robusta een mooie (natuurlijke) lichtzoete afdronk heeft!