Bij Miss Morrison hebben wij vele koffie soorten

Koffie

Waar het bij Miss Morrison om draait? Intens genieten!

Waar het bij Miss Morrison om draait? Intens genieten!

De koffiebonen

Bij Miss Morrison is onze focus simpel: koffie! Er zijn 3 facetten die wij belangrijk vinden voor het perfecte kopje koffie en ons verhaal begint bij de herkomst van de koffieboontjes.

Onze missie bij Miss Morrison is de koffiewereld een stukje beter maken.

Dit doen wij door heel bewust te kiezen voor een goede herkomst van de koffieboontjes. Wij proberen zoveel mogelijk direct trade in te kopen, zodat de lijnen tussen onze inkoop en de plantages zo kort mogelijk zijn. Doordat wij proberen om zoveel mogelijk te kiezen voor de kleine koffieboeren, dragen wij ons steentje bij door te zorgen voor groei en ontwikkeling op de koffieplantages.

Natuurlijk is de kwaliteit van de inkoop van de koffieboontjes het belangrijkste, omdat dit het grondstof product is waar we mee werken als branderij! Wij selecteren zorgvuldig met veel aandacht de beste kwaliteit groene koffiebonen.

Een koffieboon begint als bes aan de koffieplant
Een koffieboon begint als bes aan de koffieplant

Het brandproces

Als de koffiebonen vanuit de landen van herkomst, meestal via de haven van Antwerpen, in jute balen bij ons in de branderij aankomen, slaan we ze op in onze  kelder. Hier wordt de omgeving gecontroleerd door middel van een klimaat systeem. Koffiebonen kunnen niet goed tegen vocht en temperatuurschommelingen, dus aan ons de taak om ervoor te zorgen dat de koffieboontjes zo comfortabel mogelijk in de opslag liggen.

Als het smaakprofiel door onze brander is bepaald, gaan we aan de slag met het brandproces. Het branden van koffie is doorslaggevend voor smaak en geur; tijdens het proces ontwikkelen zich meer dan achthonderd stoffen die het karakter van de koffie zullen bepalen.

Koffie branden is een ambacht; een intensief proces waarbij je gebruik maakt van al je zintuigen. In ongeveer 15 minuten het groene boontje omtovert tot een mooie bruin koffieboon waarmee je daadwerkelijk koffie kunt zetten. Cisca zorgt ervoor dat alle koffiebonen een eigen brandprofiel krijgen en daardoor hun eigen karakteristieke smaken ontwikkelen. Bij Miss Morrison vind je dus unieke koffies die met veel liefde en passie zijn gebrand!

Wil je de beste espresso’s zetten? Miss Morrison geeft koffieworkshops! Hou de agenda in de gaten voor de exacte data.

Het zetten

Het zetten van een kopje koffie is geen rocket science, maar de keuze voor je zetmethode is wel doorslaggevend voor het perfecte kopje koffie. En… hierbij hebben we dus jouw hulp nodig, want zetmethode en smaak zijn heel persoonlijk! Koffie en zetmethodes zijn er in diverse soorten en maten, dus kies altijd voor de zetmethode die bij je past. Wel raden wij aan om je koffieboontjes zelf te malen; op deze manier drink je altijd verse koffie.

Hou je van een sterke espresso shot of wordt je blij van een volle mok met filterkoffie??! Bij Miss Morrison kunnen we je adviseren en helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Wil je eerst de zetmethode even uitproberen?? Dat kan, want in de branderij kun je al onze koffies en zetmethodes eerst proeven voordat je overgaat tot aankoop.