SHOUT OUT VOOR DE LOKALE ONDERNEMER

Voor lokale ondernemers is het niet makkelijk om te concurreren in een wereld waarin alles direct online te vinden is, het bestelproces zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt en (buitenlandse) online aanbieders er alles aan doen om het product de volgende dag bij klanten thuis te bezorgen.
Nu het Corona virus de afgelopen weken het nieuws heeft gedomineerd en het land maatregelen treft om verdere verspreiding te voorkomen, krijgen onze collega-ondernemers uit de horeca de eerste klap te verduren: drie weken de deuren op slot.
Geen inkomsten, maar wel doorlopende vaste lasten.

De afgelopen jaren hebben we veel samengewerkt met lokale ondernemers, omdat we heel sterk geloven dat er 1 ding is dat lokale ondernemers altijd zal onderscheiden van de online massa en multinationals; de persoonlijke aandacht die we als MKB hebben voor onze eigen omgeving. Maar nu de supermarkt schappen leeg achterblijven en de online bezorgdiensten de aanvragen niet meer aankunnen door alle paniek die er ontstaat, vraag ik je toch om even aan de lokale ondernemers bij jou in de straat te denken

Ondernemers die elke dag vroeg opstaan om je te helpen. Die je vriendelijk gedag zeggen of een praatje met je maken. De ondernemers die het buurtgevoel versterken.

Want grote kans dat een aantal van deze ondernemers het niet gaan redden de aankomende weken en dat de deuren van deze bedrijven, na 6 april gesloten blijven. Arbeidstijdverkorting en uitstel van betaling van belastingen zijn maatregelen die nu worden genomen om ondernemers te compenseren voor de schade die er wordt geleden, maar de langdurige economische gevolgen zijn nog niet zichtbaar. Bovendien wordt er niet gesproken over de inkomsten van ondernemers en gevolgen die direct betrekking hebben op hun omzet.

Ik maak mij eerlijk gezegd nogal zorgen om wat er nog komen gaat. Niet alleen voor Miss Morrison, maar ook voor mijn collega-ondernemers en voor Delft.
Natuurlijk wordt er gezegd dat ondernemerschap een keuze is, maar eerlijk; een risico zoals dit, dat kan niemand voorzien.

Bij Miss Morrison zijn we zijn trots op onze stad en vertegenwoordigen we graag onze collega- ondernemers. Daarom een shout-out naar alle hardwerkende collega’s in de (binnen)stad die enorm hun best doen om hun hoofd boven water te houden.

Bij een sterke stad hoort een sterke lokale economie. Lokaal samenwerken is op meerdere fronten belangrijk, want geldstromen blijven in je eigen stad, er wordt gewerkt aan duurzame groei, innoveren gaat sneller en misschien nog wel het meest belangrijk; ondernemers maken verbinding met hun buurt.  

Vandaag de dag allemaal extra redenen te investeren in een sterke stad en dus een extra boodschapje te halen bij lokale ondernemers. En kan of wil je echt niet de deur uit?
Bel of mail gewoon eens. Grote kans dat een ondernemer het helemaal niet erg vindt om een bestelling bij je thuis te bezorgen. En in deze tijden van drukte bij de multinationals, ook nog eens grote kans dat je je lokale boodschappen sneller in huis hebt. 😉

Xx Cisca

PS: Vergeet ook niet om na 6 april de stad weer in te gaan en lokale horeca-ondernemers te bezoeken. Gewoon voor een koffietje, een drankje of een hapje. Ze hebben het straks nodig. En vooral; als stad hebben we het straks nodig.