Rwanda Abakundakawa

Nog eenmaal kiezen we een koffie met mooie fruitige tonen en dan stappen we over naar de donkere chocolade koffie. Maar deze Rwanda Abakundakawa MOESTEN we gewoon nog eenmaal in het assortiment opnemen. Want deze koffie heeft een fantastisch smakenpalet! De tonen van nectarine bombarderen dit tot een zoete, fruitige koffie. Daarnaast een kleine hint van vanille.

Abakundakawa Rushashi werd in 2013 de eerste partner van This Side Up en is het voorbeeld van hoe Rwandese coöperatieve maatschappijen duurzaam kunnen worden door de kwaliteit voortdurend te verbeteren en tegelijk duurzaam kunnen opereren. Met de hulp van een lokaal exportbedrijf, zijn ze in staat om hun onvergetelijk complexe koffies wereldwijd te verkopen. De premie van This Side Up wordt door de leden van de coöperatie geïnvesteerd in de financiële onafhankelijkheid van Rushashi ten opzichte van landelijke banken.

Met water- en energiebesparende fermentatiemethode, geavanceerde recyclingmethoden en twee vrouwenemancipatieorganisaties is het Rushashi koffiewasstation echt heel vooruitstrevend.

Alle koffie wordt zeer zorgvuldig gewassen en drievoudig gefermenteerd. De koffie wordt met de hand geplukt, ontpulpd, 12 uur droog gefermenteerd, dubbel nat gefermenteerd (2 x 18 uur), gewassen met bergwater, in de schaduw gedroogd en vervolgens in de zon gedroogd op verhoogde bedden. Een heel complex proces wat resulteert in een complex smakenpalet. En daar houden we bij Miss Morrison van…