Peru Churupampa

We hebben er lang op moeten wachten, maar deze mooie koffie hebben we weer in huis! De Peru Churupampa was vorig jaar een groot succes en ook dit jaar hebben we deze mooie koffie met chocoladetonen, abrikoos en oranjebloesem weer weten te bemachtigen.

Het smakenpalet van deze koffie is echt fantastisch! Bij ons favoriet op filter, en met name op Chemex, maar ook als espresso komen de smaken fantastisch tot z’n recht.
En ook van het verhaal worden wij enorm blij; deze direct trade koffie van onze partner This Side Up maakt een verschil in de wereld.

Peru, ooit de thuisbasis van chocola en volle blendkoffies, heeft zich ontwikkeld tot een koffiegebied met een nieuwe generatie boeren die speciale koffie begrijpen. Zij hebben een manier hebben gevonden om deze op de meest ecologisch duurzame manier te telen. De Peru Churupampa komt van een volledig circulaire, sociale onderneming die het belangrijkste voorbeeld is van deze nieuwe golf van koffieondernemers.

​​De familie Tocto nam het voorbeeld om de manier waarop ze koffie verbouwden radicaal te veranderen door een nieuw koffieteeltmodel op te zetten dat gebaseerd is op principes van duurzaamheid en kwaliteit. Hun boerderij, Finca Churupampa werd al snel een glanzend voorbeeld van hoe agronomische best practices te integreren, gericht op gezonde planten en bodemvoeding, en het verbeteren van kwaliteit, gericht over het planten van de juiste rassen en het investeren in een goede verwerkings- en drooginfrastructuur.

Kortom; niet alleen een fantastische koffie qua smaak, maar zeker ook qua verhaal.