NIEUW: Cuba Serrano

Oelala… Vorig jaar was ie helaas afwezig in ons assortiment, maar na twee jaar hebben we goed nieuws: de Cuba Serrano is er weer!! Het was ook dit jaar even spannend, maar we hebben heel erg ons best gedaan en uiteindelijk drie balen groene koffiebonen weten te bemachtigen…

In 2015 hadden we deze koffie voor het eerst en het werd meteen één van onze meest geliefde koffies. Ook wij worden direct blij als we ‘m op onze inkooplijsten zien staan, maar voor ons begint het feest pas echt zodra ie in huis is.

Voor iedereen die de Cuba de afgelopen jaren heeft gemist, nog even wat achtergrondinformatie over deze koffie. De eerste koffieplantage verscheen in 1748 in Cuba, maar de grotere teelt begon in 1789 door Franse koffieboeren. De boeren hadden een brede kennis van landbouw en verwerking op het gebied van koffie, maar de samenstelling van de grond was ideaal en zorgde voor een intensieve ontwikkeling voor de koffieteelt.

Het eiland Cuba produceert alleen arabica koffie in voornamelijk drie gebieden van het eiland (oostelijk, westelijk en centraal gebied). Cuba produceert elk jaar een relatief klein volume koffie. De Cuba Serrano Levado koffie is een gewassen koffie, wat betekent dat de smaak eigenschappen van de boon maximaal bewaard zijn gebleven. Tijdens het branden ontwikkelen zich de zoete tonen van vanille en amandel, terwijl de koffie z’n milde karakter behoudt.

Uiteraard als filter geschikt, maar het allerlekkerste (tenminste, dat vind ik) als espresso. Dan is het net een klein koffie bonbonnetje!

Vanaf nu is deze mooie specialty koffie verkrijgbaar in de winkel en natuurlijk ook te bestellen via onze webshop.