Vijf meest bijzonder koffies van Miss Morrison

De vijf meest bijzondere koffies van Miss Morrison

Ons vijfjarig bestaan besloten we met een koffie pindakaas en jubileumkoffies te vieren.
Van elk jaar dat we bestaan hebben we een specialty koffie terug gehaald naar de branderij. In kleine oplage, zodat we de vijf meest bijzondere koffies in een korte periode kunnen aanbieden. Want er is soms ineens veel vraag in de branderij naar die ene, bijzondere koffie van toen. Hoeveel vraag er dan ook is en hoe graag we dan ook willen, de natuur bepaalt ons aanbod.

Ik vind het grappig dat sommige koffies zo in ons geheugen gebrand staan, dat we die specifieke koffie niet weer vergeten.

Vraag Martin naar zijn favoriete koffie en hij zal zonder aarzelen de Huila antwoorden. ‘Als espresso’, zal hij er dan aan toevoegen. Intussen hebben we de Colombia Huila weer op onze silo gehad en deze is niet alleen bij Martin favoriet, hebben we gemerkt.

Momenteel hebben we voor twee weken de Indonesië Kalossi op de silo en de espressomolen en damn… wat een pittig karakter heeft dit boontje, zeg! Dat waren we stiekem even vergeten…
Voor degene die van een stevige espresso houden, is deze koffie zeker een must have.
De Kalossi heeft een uitgesproken karakter; complex, explosief, peper, aardse tonen en een subtiele hint van kruidnagel komen in deze koffie sterk naar voren.
Een heel ander smakenpallet dan de koffie die we ervoor hebben gehad, maar zeker ook anders dan de koffie die we daarna gaan krijgen.

Ik denk dat ik best mag verklappen dat de volgende koffie een van mijn favoriete koffies van de afgelopen jaren is. Ik heb een zwak de Burundi. Niet alleen door het fascinerend smakenpalet, maar ook zeker door de herkomst.

Burundi is een land dat ideale omstandigheden heeft voor de groei van koffie en gelukkig zijn er tegenwoordig veel ontwikkelingen in het land waarbij er nieuw leven wordt geblazen in de koffieproductie. De privatisering van de industrie biedt mogelijkheden voor koffieboeren om de kwaliteit te verbeteren en leidt tot het produceren van hoge kwaliteit koffie. Landen zoals Burundi zijn onze hoop voor koffie van de toekomst.

Soms is het geen makkelijk klusje om bepaalde koffies terug te halen naar de branderij, aangezien de verkrijgbaarheid van koffie een kwestie is van wat de natuur ons geeft en naar welk gedeelte van de wereld de koffie wordt geëxporteerd. Ook andere omstandigheden zoals gebrek aan kennis of politiek hebben invloed op de verkrijgbaarheid. Elke koffie heeft een verhaal. En dat verhaal is het verhaal dat wij op de Voorstraat in de branderij willen vertellen.

Wat begon als een tof idee, hebben we kunnen realiseren. Colombia Huila, CUba Serrano, Indonesië Kalossi, Burundi Burambi en als afsluiter de Peru Cecovasa specialty koffies zijn een feit. Dankzij de flexibiliteit en het meedenken van onze groene bonen leverancier. Slechts 1 baal per koffie, twee weken verkrijgbaar en…. op = op.

Xx Cisca

Ben je trouwens benieuwd geworden naar de Kalossi?
Tot 11 mei hebben we deze koffie in de branderij en natuurlijk kun je ‘m ook shoppen in onze webshop.