De koffie missie van Miss Morrison en Koffie &zo

Een paar dagen geleden vertelde ik over onze missie om koffie als versproduct op de kaart te zetten. Dat we ons met Miss Morrison nog meer willen focussen op koffiebranden het delen van kennis.
Koffie staat voor mij symbool voor liefde, genieten en tijd voor jezelf nemen.  

We blijven met ons bedrijf groeien. Deze groei is fantastisch, maar brengt ook een hoop nieuwe uitdagingen met zich mee. Het is nog harder werken en dat is niet erg, maar zodra er geen ruimte meer is voor creativiteit, passie voor wat we doen en dromen, dan weet je dat er iets mis gaat. De balans is zoek en daarom is het tijd om onze nieuwe dromen de ruimte te geven.

Het alleen nog openen van de Voorstraat op zaterdag betekent voor ons afscheid nemen van de binnenstad op woensdag, donderdag en vrijdag.

Van alle klanten die op deze dagen hun vaste Miss Morrison moment hebben (maar hopelijk nog wel op de zaterdag blijven buurten), van de gezelligheid van de ondernemers die op deze dagen langskomen, maar ook van ons personeel. We zijn het als team erover eens dat dit de beste stap is voor Miss Morrison, maar dat laatste loslaten is voor ons allemaal het moeilijkste…

Loslaten gaat gepaard met ontwikkelen en er komen nieuwe kansen en mensen op ons pad.
Chris heeft ons drie jaar geleden benadert vanuit Canada. Hij mailde dat hij in Canada zijn koffiezaak had verkocht, naar Delft ging verhuizen en zijn koffiehart met zich meenam. We raakten aan de praat en regelmatig kwam hij op de Voorstraat buurten.
Chris heeft afgelopen september zijn eigen koffiedroom waar kunnen maken en is trotse ondernemer geworden van Koffie &zo in de Peperstraat.
Ik wist van zijn ambities om in Delft ooit een eigen koffiezaak te starten, dus dit kwam niet als een verrassing.
Toen onze beslissing eenmaal was genomen om de Voorstraat alleen nog op zaterdag te openen viel er nog meer op z’n plek. Ik sprak tegen Martin uit; wat als Chris een paar van onze silo’s in zijn zaak hangt met onze verse koffiebonen?
Ik appte Chris dat ik een gekke brainwave had en met hem een kop koffie wilde drinken. Hij kwam naar de Voorstraat, was een beetje geschrokken van mijn mededeling, maar niet minder enthousiast over het plan. Hij zag mogelijkheden en kansen om verse koffie een nog mooiere rol in zijn zaak te geven.

We hadden beiden nooit gedacht dat we op deze manier zouden samenwerken, maar dit voelt als een perfecte match.
Als ‘buitenstaanders’ hebben we beiden heel bewust voor Delft gekozen. We hebben de stad omarmd. We voelen ons er thuis. Nou versterkt het feit dat we beiden helemaal koffieminded zijn onze klik.

Ik geloof dat Chris de juiste ondernemer is die met zijn liefde voor koffie, geloof in onze verse koffie en open persoonlijkheid om onze koffiebonen in zijn business op te nemen. Hij kan bijdragen aan onze missie om Miss Morrison groots te maken.

Bovendien zijn wij heel goed in het selecteren van de juiste koffie’s en het koffiebranden, maar kan Chris nog beter de juiste smaken uit onze koffiebonen halen.

De laatste maanden ben ik mezelf opnieuw aan het vinden. Ik heb niet alleen meer mijn rol als vrouw, als ondernemer en als Cisca, de rol van mama is er bijgekomen.
Mijn eigen verlangens en behoeften over wie ik wil zijn worden sterker en groeien. Ook als ondernemer ontdek ik mijzelf daardoor opnieuw. Ik merk dat ik het steeds belangrijker vind om mijn verantwoording voor een mooiere wereld te nemen. Dat begint met persoonlijke groei, maar gaat hand in hand samen met de groei van Miss Morrison.

Centraal in alles staat (financiële) balans en transparantie.

Persoonlijk groei ik misschien wel het meeste. De grenzen van angst vervagen, de groei in vertrouwen neemt toe. Veel nieuwe dingen blijven spannend, maar ik vind het belangrijker dan ooit om mijn dromen achterna te jagen. Gewoon de eerste stap zetten of aanwezig zijn, zorgt er voor dat de rest volgt.

Ik hoop met heel mijn hart dat jullie Miss Morrison en mijn dromen blijven volgen.

Xx Cisca

PS: De aankomende maanden houden Chris en ik je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Hou je de social media van Miss Morrison en Koffie &zo in de gaten?